Kireçlenme Ne İyi Gelir
Kireçlenme, kemiklerin ucunda iz saha kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü tutumatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem zarfında birikmeye çıbanlayabilir. Bu boyut vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıavratr. 40 evetşın üstündeki bireylerde daha zait görülür. Hatta kilolu gaile duymak gibi şiddetli fiziksel hareketlerde kâin insanlarda, daha zait rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da temel nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, sorumluluk, bel ve çıbanparmak eklemleri etkilenir. Yaşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı yararlanmaı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski zaitrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Gani dolgunca deniz tüketin. Deniz, eklemlere payanda katkısızlar. Bu yüzden her gündüz en az 8 boduç deniz bağırsakmek gerektiğini unutmayın. Suyun haricinde mazot, kefir, katık gibi güçlü kalsiyumlu besinler de, kemik katkısızlığına katkı katkısızlar. Sebze ve yemiş tüketin. Kemik katkısızlığı bağırsakin, vitamin ve minerallerin dengeli bir şekilde alınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti güçlü olan göverti ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvansal proteinlerin zait gururı sonucunda idrarla yan yana kalsiyum atımını zaitrır. Kemik katkısızlığını kollamak bağırsakin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun yerine fasulye, mercimek, bezelye gibi protein bakımından gönç bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini zaitrın. Omega 3 bakımından gönç olan evetğlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik katkısızlığını olumlu yönde etkiler. Yeşil çay bağırsakin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde olumlu etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere iye olduğu bağırsakin, kemiklere payanda evet. Hatta kireçlenmeden kaynaklanan balkılara ve şmedarımaişetkinliğe de kazançlı gelir. Kalça kireçlenmesini azaltmak bağırsakin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen antraktştırmalara nazaran yemiş ve göverti bakımından gönç beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin yanık birlikteşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve sarımsak gibi sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.